Modern tandläkare Upplandsbro

Välkommen till vår fräscha klinik. Vår tandläkarmottagning strävar alltid efter att ligga i framkant när det gäller tandvård riktad mot privatpersoner. Vi erbjuder tandvårdstjänster för barn och vuxna och har även en akutmottagning med online bokning. Vi ställer höga krav på att erbjuda tandvård av hög kvalité, service och bekvämlighet för våra patienter.

Delprotes

Med en delprotes kan du återfå de tänder som saknas.Protesen ser helt naturlig ut och kan även ersätta de främre tänderna. Med en delprotes kan du återfå ditt vackra leende, plus att det blir enklare att äta vanlig mat igen.


Framställning

Delprotesen består väldigt ofta av en metallkonstruktion vilket gör att protesen blir stabil. 

Den får stöd av kvarvarande tänder och hålls på plats med hjälp av klamrar. Att få en delprotes som fungerar bra med en god funktion krävs det en noggrann planering. 

Tandimplantat

Ett tandimplantat är ett alternativ för dig som vill ha en tand som känns och fungerar precis som dina vanliga tänder. Det finns många sätt att ersätta förlorade tänder. En välbeprövad metod är att använda tandimplantat som förankras i käkarna. För att kunna fästa tanden måste tandläkaren borra ett hål i käkbenet där tanden sedan skruvas igenom en titanskruv. Tids nog kommer den nya tanden att växa ihop med käkbenet och fungera precis som en vanlig tand.

Kronor och broar

Krona


Om en tand blivit så skadad att det inte går att laga den med en vanlig fyllning, kan man låta göra en krona. Det innebär att tanden slipas till för att ge plats åt kronmaterialet. Du och din tandläkare bestämmer lämplig färg på tanden. Därefter tas ett avtryck som skickas till en tandtekniker.
Teknikern framställer en modell. På denna görs en krona som till färg och form stämmer med dina tänder i övrigt. Den kan tillverkas av olika material. De vanligaste är porslin/guld, porslin/titan eller helkeramiska material. Om allt passar vid provningen hos tandläkaren, sätts kronan fast med hjälp av ett tandcement.


Behandlingen kräver flera besök och du får en plastkrona som skydd under tiden. Om den skadade tanden har mist en stor del av tandkronan och är rotfylld, kan man fästa ett stift i roten. Kronan fäster man sedan på pelaren, det vill säga den övre delen av stiftet. Stiftet gjuts av tandteknikern i guld eller titan. Tandläkaren kan i vissa fall själv tillverka ett stift. Då görs det vanligen i ett kolfiberförstärkt material.

Bro


Om du har en eller flera tänder saknas kan en bro ersätta dom. De närliggande tänderna används då som stöd och fäste för bron. Stödtänderna slipas till på liknande sätt som när man gör en krona. En tandtekniker framställer bron efter tandläkarens anvisningar. 


Den kan omfatta allt från 2 upp till 14 tänder, det vill säga en hel käke. Materialet som den tillverkas i är detsamma som för en enstaka krona, porslin/guld, porslin/titan eller helkeramiska material.

Tandskydd

Skydda dina tänder, ditt tandkött och munnens insida genom ett högkvalitativt tandskydd som är utformat speciellt efter just dina tänder. Om du har tandställning kan ett tandskydd se till att du inte skadar insidan av munnen. Tandskydd behövs även för att skydda tänderna vid vissa fysiska aktiviteter. Det är exempelvis vanligt att använda tandskydd vid utövandet av sporter där tänderna kan skadas. Det gäller bland annat för de flesta kampsporterna samt sporter som ishockey.

Bettskena

En bettskena kan behövas för dig som gnisslar tänderna om nätterna eller du som har vissa tänder som är ojämna eller som sitter för långt ifrån varandra. En bettskena används till att stabilisera underkäken och därav avlasta käklederna. Det leder till att käkmusklerna kan slappna av och du får en förbättrad funktion i tuggsystemet. Vanligtvis används skenan endast när man sover. Vid behov kan skenan användas dygnet runt för att få god behandlingseffekt. 

Rotfyllning

Behandlingen går ut på att tandläkaren borrar ett hål till rotkanalen, tar bort det som återstår av tandpulpan och rengör utrymmet från bakterier. Därefter utförs en rotfyllning, vilket innebär att rotkanalen fylls i med ett speciellt material. Ibland kan en rotbehandling och rotfyllning behöva utföras i flera steg på grund av komplikationer.

Tandborttagning

Att behöva ta bort en tand är aldrig roligt men ibland har du inget val. Det kan bero på flera orsaker, exempelvis att tanden är allvarligt skadad eller så infekterad att den inte går att rädda. Om just din tand behöver tas bort ser vi till att behandlingen blir så snabb och smärtfri som möjligt.

Kontakta oss för tidsbokning

 

 

Ditt telefonnummer

Boka tid Akuttandvård